De Muziekfabriek Elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur

STER Advertentie

Een politieke crisis, nieuwe maatregelen of een uitzonderlijke sportprestatie? Wat het nieuws ook is, daar past muziek bij. 

In het nieuwe programma Met klassiek de week door wordt met klassieke muziek de actualiteit van de afgelopen of de komende week geduid. Presentatoren Carine Lacor, Jet Berkhout, Ab Nieuwdorp en Tijl Beckand maken vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam samen met musici een verbinding tussen actualiteit en eeuwigheid, tussen het nu en het tijdloze. 

Zowel tekst als muziek kan tot nadenken stemmen, boosheid oproepen, tot ophef leiden of juist ontroeren. Na een korte introductie spelen de musici een muziekstuk dat past bij hun nieuws van de week. Het podium in Het Concertgebouw wordt vrijgemaakt voor solisten en gezelschappen die tijdens deze crisis geen podium hebben in concertzalen. Zij kunnen eindelijk weer spelen, dit keer voor het publiek thuis. 

Met klassiek de week door zie je elke zondag om 20:20 uur op NPO 2 Extra. Bekijk de uitzendingen hier terug:

Zondag 14 februari - Tijl Beckand en het GoYa Quartet

 

Zondag 21 februari - Jet Berkhout en Het Busch Trio

Zondag 28 februari - Ab Nieuwdorp en het Ardemus Quartet

Afspeellijst

Kijkers kunnen ook hun eigen muzikale suggesties doorgeven via de Facebookpagina van AVROTROS Klassiek. Alle werken worden verzameld in onderstaande Spotify-afspeellijst, de favoriet is elke woensdag te horen in De Muziekfabriek op NPO Radio 4:

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.