Hart & Ziel: Music Match

Hart & Ziel: Music Match is een nieuw spelprogramma over vooroordelen rond klassieke muziek. Drie klassieke stukken, drie onbekende Nederlanders in wie je niet meteen de geijkte klassieke muziekliefhebber herkent. Welk stuk hoort bij wie? Met presentator Floris Kortie, en teamcaptains Mike Boddé en Jeroen van Merwijk.

Houdt de vuilnisman van Erbarme Dich van Bach? Is de hartchirurg verslingerd aan het tweede pianoconcert van Rachmaninov, of gaat zijn liefde uit naar de Vier Jaargetijden van Vivaldi? En wat is de grote muzikale liefde van de bankmedewerker die elke avond op zijn Harley stapt? In Hart & Ziel: Music Match, een nieuw spelprogramma van de NTR, spelen we met de vooroordelen die er bestaan rond de liefhebber van klassieke muziek.

In elke aflevering drie klassieke stukken en drie onbekende Nederlanders in wie je niet meteen het stereotype van een klassieke muziekliefhebber herkent. Twee teams, bestaande uit teamcaptains Mike Boddé, Jeroen van Merwijk en steeds twee andere Bekende Nederlanders, moeten in een aantal rondes uitmaken welk muziekstuk bij welk persoon hoort. En passant vertellen de captains en presentator/quizmaster Floris Kortie korte verhalen over de muziekwerken.

Uitzendingen: 

11 okt 2017, 19:20 uur, NPO2
12 okt 2017, 19:20 uur, NPO2
13 okt 2017, 19:20 uur, NPO2 

Kijk de eerste aflevering terug: Een boer, een vuilnisman en een GVB-softwaretester zijn alle drie verknocht aan een klassieke compositie.

In de tweede aflevering: Een pornoactrice, een poolreiziger en een Antilliaanse bakker hebben alle drie een favoriete klassieke compositie die een speciale betekenis voor hen heeft.

 

In de derde aflevering: Een metal drummer, een politieman en een Surinaamse docent hebben alle drie een favoriete klassieke compositie die een speciale betekenis voor ze heeft.

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement