Klassieke Top 400 19 t/m 23 oktober

STER Advertentie

De NPO Radio 4 Stembus is begonnen aan de rit door Nederland in de aanloop naar de Klassieke Top 400. En daar hoef je gelukkig niets van te missen! Tijdens de stemweek van 2 t/m 9 oktober kun je de bus namelijk op de voet volgen in de radio-uitzendingen, in dit artikel en via Facebook en Instagram. Zo kunnen we klassieke muziek op afstand toch nog dichtbij brengen.

In alle vroegte gaat de stembus vanuit Harlingen weer op pad. Vandaag rijdt Dieuwertje Blok mee!

In alle vroegte op pad met de NPO Radio 4 Stembus vanuit Harlingen.

Ontbijtgast

Eenmaal aangekomen in Leeuwarden op bezoek bij de familie Hoube, die zich tijdens de lockdown in Japanse films heeft verdiept. Porco Rosso van de Japanse filmcomponist Joe Hisaishi staat dan ook op de familiestemlijst!

Dieuwertje Blok op bezoek bij de familie Hoebe in Leeuwarden.
En dan staat ineens Dieuwertje Blok in je tuin!

Muziek in Cultuur Kwartier Sneek

In Sneek was Dieuwertje getuige van prachtig pianospel door Kolja, leerling van de muziekschool in het Cultuur Kwartier in Sneek. Hij liet Passacaglia van Halvorsen horen en bracht daar ook zijn stem op uit voor de Klassieke Top 400.

Pianoleerling Kolja vertelt over Passacaglia van Halvorsen.
Pianoleerling Kolja vertelt over Passacaglia van Halvorsen.

Pluktuin in Oldeholtpade

In het Friese Oldeholtpade sprak Dieuwertje met Juryt en Ruben Abma, met een prachtige uitzicht over Fruithof de Struikrover. Zij vroegen voor hun vader The Lark Ascending van Ralph Vaughan Williams aan.

 

Dieuwertje in de pluktuin
Dieuwertje in de pluktuin

Dieuwertje onderweg naar Groningen
Dieuwertje onderweg naar Groningen

Roder Jongenskoor 

In Groningen gaat Dieuwertje op bezoek bij Rintje te Wies, koordirigent van o.a. het Roder Jongenskoor. Vanuit zijn liefde voor de Engelse muziekcultuur kiest hij voor Nimrod uit de Enigma Variaties van Edward Elgar.

Dieuwertje in gesprek met Rintje te Wies
Dieuwertje in gesprek met Rintje te Wies