Zondagmiddagconcert

Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt Beethoven 9 voor heel Nederland

AVROTROS
foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Klassiekchevron right
  2. Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt Beethoven 9 voor heel Nederland

Samen met Senior Service, de grootste en oudste particuliere mantelzorgorganisatie van het land, heeft het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) de handen ineengeslagen om de saamhorigheid in deze tijd nog meer te bevorderen.

Het resultaat: een video waarin 17 musici van het RPhO allen vanuit huis Beethoven 9 spelen. Met dit initiatief willen zij steun bieden in deze tijden van quarantaine en onzekerheid. Prachtig gedaan, kijk de video hieronder maar:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook is er een oproep voor alle muzikanten van Nederland om op zondag 22 maart om klokslag 18.00 uur 'Ode an die Freude' te spelen. Of gewoon deze versie van het RPhO heel hard uit je raam af te spelen. Waarom: om een beetje kabaal te maken en om anderen mee te laten genieten. Het is zo stil, zonder concerten, uitvoeringen en muziekles. Dus: zet de ramen wijd open, ga in de tuin staan, op het balkon of gebruik deze opname (of maak er een zelf) en laat van je horen. Doe het voor je muziekleraar, je mede-muzikanten, je ouders, je opa en oma, alle zieke mensen en alle personen die nu zo goed voor ons zorgen. Hier vind je de bladmuziek in verschillende toonsoorten.

Wie doen mee:

  • Jij natuurlijk!
  • De Staatsopera van Stuttgart (meer info)
  • Maastricht: burgemeester Annemarie Penn-te Strake roept zelfs alle musici in Maastricht op vanavond mee te spelen of zingen (je hoort daar vanavond o.a. carillonist Frank Steijns het lied van Beethoven vanaf de markt spelen. En op tv hoor je de Maastrichtse accordeonist Dominique Paats).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

RPhO in het Zondagmiddagconcert

Een goed begin van je zondag zo. En dat wordt nog mooier. Want om 14:00 uur in het Zondagmiddagconcert hoor je weer het Rotterdams Philharmonisch Orkest! Onder leiding van Vasily Petrenko speelt het RPhO Richard Wagners Faust ouverture, Rachmaninovs Paganini rapsodie en Hector Berlioz' Symphonie Fantastique. Een opname van het concert gegeven op 8 maart in de Grote Zaal van de Doelen in Rotterdam. Geniet!

Bron: rotterdamsphilharmonisch.nl

Ster advertentie
Ster advertentie