Zomeravondconcert
AVROTROSNTR

Festival Oude Muziek Utrecht op NPO Radio 4

  1. Klassiekchevron right
  2. Festival Oude Muziek Utrecht op NPO Radio 4

Op zaterdag 28 augustus 2020 start het Festival Oude Muziek Utrecht. In verband met de coronamaatregelen ziet het festival er anders uit dan oorspronkelijk gepland, maar met 21 livestreams, een intiem live festivalprogramma door heel Nederland én een dagelijkse avonduitzending op NPO Radio 4, is er nog steeds ontzettend veel te beleven.

Hoogtepunten uit 10 jaar Festival Oude Muziek Utrecht

Van 31 augustus tot en met 6 september klinken iedere avond de mooiste concertregistraties uit tien jaar festivalgeschiedenis op NPO Radio 4.

Festivaldirecteur Xavier Vandamme leidt de uitzendingen in en de presentatie is afwisselend in handen van Ab Nieuwdorp en Hans van den Boom. De feestelijke archiefweek trapt af met een opname van Jordi Savall en Hespérion XXI. Daarnaast zijn er concerten te horen van het Huelgas Ensemble, Capriccio Stravagante, L'Arpeggiata en De Nederlandse Bachvereniging. Het programma ziet er als volgt uit:

Hoogtepunten uit 10 jaar Festival Oude Muziek Utrecht hoor je van 31 augustus t/m 6 september elke avond om 20:00 uur op NPO Radio 4.

Beluister het Zomeravondconcert

Bron: AVROTROS Klassiek
Omslag: Foppe Schut

Ster advertentie
Ster advertentie