Zomeravondconcert
AVROTROSNTR

Delft Chamber Music Festival op NPO Radio 4

  1. Klassiekchevron right
  2. Delft Chamber Music Festival op NPO Radio 4

Het Delft Chamber Music Festival organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 augustus vier kleinschalige concerten in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft. Artistiek leider Liza Ferschtman stelt hiervoor de programmering samen.

Nu publiek en musici weer toegeven aan het verlangen om elkaar te ontmoeten en samen van muziek te genieten, is het tijd voor livemuziek en applaus, zegt artistiek leider Liza Ferschtman. Het geplande programma van het Delft Chamber Music Festival kan niet doorgaan, maar op 1 en 2 augustus klinkt er een aangepast programma.

Delft Chamber Music Festival op NPO Radio 4

NPO Radio 4 zendt op zondagavond 2 augustus rechtstreeks uit vanaf het Delft Chamber Music Festival. Vanaf 20.00 uur klinkt een opname van het middagprogramma waarin het 250ste geboortejaar van Ludwig van Beethoven wordt gevierd met uitvoeringen van diens Strijkkwintet op.29 in C gr.t. en delen uit de liedcyclus An die ferne Geliebte op.98 in een arrangement van Marijn van Prooijen.

Aansluitend klinkt de rechtstreekse uitzending van een uitvoering van het Octet D.803, op.posth.166 in F gr.t. van Franz Schubert. Met een bezetting van klarinet, hoorn, fagot, twee violen, altviool, cello en contrabas valt het nog net in de categorie kamermuziek. Schubert beschouwde het octet als een schets voor een grote symfonie. Hij gebruikte de opdracht die hij kreeg voor dit octet als voorbereiding op zijn Symfonie nr.9, D.944 in C gr.t., "Der Grosse".

De uitvoerenden zijn: Helena Rasker, alt; Liza Ferschtman, viool; Nadia Wijzenbeek, viool; Georgy Kovalev, altviool; Hannah Strijbos, altviool; Quirine Viersen, cello; Pierre-Emmanuel de Maistre, contrabas; Bram van Sambeek, fagot en Mees Vos, hoorn.

Beluister Delft Chamber Music Festival

Beluister het Zomeravondconcert

Over eenzaamheid, verlangen en ontmoeten

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zondag 02 augustus 2020

Omroep

NTR

Componisten

Ludwig van Beethoven, Louis Andriessen, Eugène Ysaÿe, Kinan Azmeh, Toñu Kõrvits, Georges Barboteu

Uitvoerenden

Helena Rasker (alt), Bram van Sambeek (fagot), Nadia Wijzenbeek (viool), Hannah Strijbos (altviool), Marijn van Prooijen (Arrangeur), Georgy Kovalev (altviool), Pierre-Emmanuel de Maistre (contrabas), Vos, Mees (hoorn), Liza Ferschtman (viool), Quirine Viersen (cello)

Tijdperken

Romantisch, Klassiek

Locatie

Prinsenhof, Delft

uitvoerenden:
Helena Rasker, alt
Liza Ferschtman, viool
Nadia Wijzenbeek, viool
Georgy Kovalev, altviool
Hannah Strijbos, altviool
Quirine Viersen, cello
Pierre-Emmanuel de Maistre, contrabas
Bram van Sambeek, fagot
Mees Vos, hoorn


Delft Chamber Music Festival Podcast

Vanwege de beknotte vorm van het Delft Chamber Music Festival dit jaar besloot Liza Ferschtman om een podcast te maken. Clairy Polak interviewde haar over; het festival ( afl.1), over Liza als musicus( afl.2) en de rol van muziek in de huidige en toekomstige samenleving( afl.3).

Beluister de Delft Chamber Music Festival Podcast

Ster advertentie
Ster advertentie