Zomeravondconcert
AVROTROSNTR

Delft Chamber Music Festival in Zomeravondconcerten

foto: Melle Meivogelfoto: Melle Meivogel
  1. Klassiekchevron right
  2. Delft Chamber Music Festival in Zomeravondconcerten

Het Delft Chamber Music Festival vult de historische stad weer met de mooiste kamermuziek van 22 juli t/m 1 augustus. Violist Liza Ferschtman zwaait af als artistiek leider en stelde voor deze speciale editie met opvolger en pianist Nino Gvetadze een programma rond het thema 'Brave new world' samen. In het Zomeravondconcert zijn concerten van het Delft Chamber Music Festival te horen. Welke dat zijn lees je hieronder.

Donderdag 22 juli, 19:00 - 22:30 uur: Het eerste concert een ode aan de muzikale fantasie vorm en het tweede stelt muziek als souvenir centraal. Met muziek van o.a. Ralph Vaughan Williams, Henry Purcell, Johannes Brahms en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Donderdag 29 juli, 19:00 - 22:30 uur: Concert met muziek van o.a. Edward Elgar en Maurice Ravel en première opdrachtcompositie van de Georgische componist Alexander Kordzaia. Gevolgd door een themaconcert over muziek en dictatuur met werken van Dmitri Sjostaovitsj en Ernö Dohnanyi.

Zondag 1 augustus, 20:00 - 23:00 uur: Concert rondom de muziek van Franz Schubert en uitzending slotconcert met werken van Ludwig van Beethoven en Antonín Dvorák.

Liza Ferschtman en Nino Gvetadze over het Delft Chamber Music Festival in Podium

Ster advertentie
Ster advertentie