Naar homepage
Zomeravondconcert

Jet Berkhout presenteert Het Prinsengrachtconcert

foto: NPO Radio 4foto: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Jet Berkhout presenteert Het Prinsengrachtconcert

Het feest op de gracht in Amsterdam is terug deze zomer: Het Prinsengrachtconcert is op zaterdag 21 augustus en wordt dit jaar gevierd met stemgeluiden die raken en imponeren. Tenor Morschi Franz, sopraan Aylin Sezer, bariton Willem de Vries en het ZO! Gospel Choir treden op onder de muzikale begeleiding van een ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest. Jet Berkhout presenteert voor het eerst de tv-uitzending van Het Prinsengrachtconcert, die live is te volgen bij AVROTROS en NPO 2. De presentatie van de radio-uitzending op NPO Radio 4 wordt gedaan door Ab Nieuwdorp.

Op het podium van het Prinsengrachtconcert viert AVROTROS klassieke muziek voor de kenner, de liefhebber en de nieuwsgierige. Locatie, sfeer en muziek zorgen voor een unieke beleving.

Dit jaar staat de stem centraal, met op het podium een tenor, bariton, sopraan en een gospelkoor. Deze zangers verzorgen een toegankelijk en sfeervol programma op de pontons voor Pulitzer Amsterdam.

Alle arrangementen voor de muzikale avond worden speciaal voor het 14-koppige ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest gearrangeerd door bassist, componist en arrangeur Marijn van Prooijen.

Traditiegetrouw wordt het concert weer afgesloten met Aan de Amsterdamse Grachten.

Bron: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie