Naar homepage
Zomeravondconcert

Grachtenfestival op NPO Radio 4

foto: Melle Meivogel
  1. Klassiekchevron right
  2. Grachtenfestival op NPO Radio 4

Deze week op NPO Radio 4 klassieke muziek vanaf de Amsterdamse grachten. We doen live verslag van het Grachtenfestival én het Prinsengrachtconcert.

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.

Zomeravondconcert maandag 16 augustus: Meesterlijk! Jelmer de Moed en het Animato Kwartet

Op maandag 16 augustus hoor je vanaf 21:00u klarinettist Jelmer de Moed en het Animato Kwartet. Jelmer de Moed is genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2021. Voor zijn concert in de Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky speelt hij een spannend programma met muziek Pierre Boulez en Tristan Keuris.

Zomeravondconcert woensdag 18 augustus: Meesterlijk! Alexander Warenberg en
Meesterlijk! Yang Yang Cai & Ensemble Music Stages

Cellist Alexander Warenberg (1998) speelt op deze avond samen met zijn neef, de minstens zo getalenteerde pianist Nikola Meeuwsen, een avontuurlijk recital met hoogtepunten uit het cellorepertoire, waaronder het eerste deel uit de cello solosonate van Zoltan Kodaly, Ludwig van Beethoven's Vijfde cellosonate en Debussy's Cellosonate.

En daarna pianist Yang Yang Cai. Ze koos voor dit concert in de Wintertuin van Krasnapolsky twee van haar lievelingswerken: Mozart's 24e Pianoconcert en de Derde sonate van Chopin. Tijdens het pianoconcert van Mozart speelt Yang Yang samen met Ensemble Music Stages onder leiding van altviolist Michael Gieler.


Zomeravondconcert vrijdag 20 augustus: De Avond van de GrachtenfestivalPrijs

Pianist Yang Yang Cai, cellist Alexander Warenberg en klarinettist Jelmer de Moed zijn genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2021. Tijdens 'De Avond van de GrachtenfestivalPrijs' in de Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky wordt de winnaar bekend gemaakt.

De winnaar krijgt carte blanche om als Artist in Residence tijdens het eerstvolgende Grachtenfestival een veelzijdig en uitdagend programma samen te stellen.

Zomeravondconcert zaterdag 21 augustus: Prinsengrachtconcert 2021

Het feest op de gracht in Amsterdam is terug deze zomer: Het Prinsengrachtconcert is op zaterdag 21 augustus en wordt dit jaar gevierd met stemgeluiden die raken en imponeren. Tenor Morschi Franz, sopraan Aylin Sezer, bariton Willem de Vries en het ZO! Gospel Choir treden op onder de muzikale begeleiding van een ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest. Jet Berkhout presenteert voor het eerst de tv-uitzending van Het Prinsengrachtconcert, die live is te volgen bij AVROTROS en NPO 2. De presentatie van de radio-uitzending op NPO Radio 4 wordt gedaan door Ab Nieuwdorp.

Ster advertentie
Ster advertentie