Zing mee met Bach

Zangtips Zing mee met Bach

  1. Klassiekchevron right
  2. Zangtips Zing mee met Bach

Of je nu een ervaren zanger bent of een beginner, het is altijd handig om zangtips te krijgen van professionals. Deze zangers van de Nederlandse Bachvereniging vertellen waar je op kunt letten bij het instuderen van een nieuw muziekstuk, zoals het koraal Jesus bleibet meine Freude van Johann Sebastian Bach.

Tekst en uitspraak

Alt Michaela Riener laat de juiste uitspraak van de koraaltekst horen. Ook vertelt ze hoe je de tekst meer kunt laten spreken door op bepaalde woorden de nadruk te leggen.

Zangtips van alt Michaela Riener

Melodie en ademsteun

Sopraan Lauren Armishaw laat zien dat je eerst apart de tekst en de uitspraak kunt oefenen. Daarna richt je je op de melodie, en pas op het einde komt alles samen. Plus: een handige oefening voor als je weleens last hebt van ademtekort.

Zangtips van sopraan Lauren Armishaw

Zingen zonder vibrato

João Moreira, tenor bij de Nederlandse Bachvereniging, laat horen hoe je een mooie strakke klank krijgt, zonder vibrato. Je zult merken dat dat de zuiverheid en verstaanbaarheid van de muziek ten goede komt.

Zangtips van tenor João Moreira

Accenten in muziek

Bas Matthew Baker legt uit dat de bas altijd de basis is in de muziek van Bach. En hij geeft een paar voorbeelden van accenten die je kunt geven als baszanger.

Zangtips van bas Matthew Baker

Wil je ook meezingen met Bach?

Download gratis de bladmuziek

Beluister de meezingopnames

Foto omslag: Nederlandse Bachvereniging/Hans van der Woerd

Ster advertentie
Ster advertentie