Vrije Geluiden

Bach. En nu? (slot)

VPRO
foto: Jacqueline voorheen Frederique
  1. Klassiekchevron right
  2. Bach. En nu? (slot)

In de podcast 'Bach. En nu?' geven de componisten een toelichting op hun werk. En natuurlijk is het 24 preludia-project ook te horen...

Preludes van nu!

Nieuw cultureel erfgoed. Wat de bijbel is voor gelovigen is het Wohltemperierte Klavier van Johann Sebastian Bach voor muzikanten. De oude meester schreef twee maal 24 preludes (en fuga's) in elk van de 12 toonsoorten, zowel mineur als majeur. Totaal dus 2 maal 24 = 48... Pianist Jacqueline voorheen Frederique vroeg evenzovele hedendaagse, in Nederland wonende en werkende componisten om een prelude - elk in één van die toonsoorten (maal 2): het 24 preludia-project, dat de afgelopen jaren op tal van plaatsen te horen was.

In de podcast Bach. En nu? geven de componisten een toelichting op hun werk. En natuurlijk is die nieuwe pianocompositie ook te horen. Alle afleveringen zijn hier terug te vinden:

foto: VPRO Vrije Geluiden

Bach. En nu? de podcast

foto: Wikipedia

Johannes Vermeer: Gezicht op Delft

Ter afsluiting van de podcastserie zijn in de uitzending van VPRO Vrije Geluiden op NPO Klassiek zes premières te horen van vijf van de componisten die al eerder een prelude aan het project bijgedragen hebben: Prof. Russolo (Gezicht op Delft, zie het plaatje hierboven), Maarten van Norden, Gijs van Dijk, Chiel Meijering, en Lorre Trytten.

Vrije Geluiden: slot van Bach. En nu?

Ster advertentie
Ster advertentie