Vrije Geluiden
VPRO

Words & Music: Klaas de Vries

  1. Klassiekchevron right
  2. Words & Music: Klaas de Vries

Drie wereldpremières tijdens het nieuwe tweedaagse festival Words & Music voor taal en muziek dat op initiatief van ASKO|Schönberg plaatsvindt in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, op zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020. Nieuwe werken van Klaas de Vries, Jan van de Putte en Bart de Vrees. Centraal thema van het evenement: Samuel Beckett en Morton Feldman. Words & Music is een in de toekomst vaker terugkerend weekend met telkens andere schrijvers en componisten in de hoofdrol. Naast - uiteraard - ASKO|Schönberg wordt aan de concerten (zeven maar liefst, plus ook nog performances, films en documentaires en installaties) meegewerkt door onder veel anderen Reinbert de Leeuw (pianino), Cappella Amsterdam, en mezzosopraan Gerrie de Vries. Check de website voor het volledige programma!

Eén van de concerten wordt zowel op zaterdag als op zondag uitgevoerd, met daarin werk van Schubert, Sjostakovitsj, György Kurtág (What is the word), Jan van de Putte (Diese Freiheit – wereldpremière) en Klaas de Vries (Something There - wereldpremière). In het uitvoerige interview met Klaas de Vries hieronder vertelt de componist over dat aangrijpende werk van Kurtág, over hoe bijzonder het is dat Reinbert de Leeuw gaat optreden, en over de nieuwe stukken van hemzelf en van zijn voormalige student Jan van de Putte die in première gaan.

In Vrije Geluiden op NPO Radio 4 op zaterdag 4 en zondag 5 januari 2010 muziek van György Kurtág, Klaas de Vries en Jan van de Putte.

Ster advertentie
Ster advertentie