Vrije Geluiden

Joseph Puglia in Vrije Geluiden

VPRO
  1. Klassiekchevron right
  2. Joseph Puglia in Vrije Geluiden

De Nederlands-Amerikaanse violist Joseph Puglia is een verbluffend musicus die zich heeft toegelegd op virtuoos eigentijds werk van componisten als Luciano Berio, György Ligeti, Klas Torstensson en Kate Moore.

Als de corona-maatregelen het niet hadden verhinderd zou hij tijdens November Music het soloprogramma Lost Connections gespeeld hebben, met drie intense stukken die uitnodigen tot meditatie en opperste concentratie vergen: Meditation I van de Amerikaanse minimaliste Pauline Oliveros, bekend geworden met haar Deep Listening-concept.

Van (beoogd festivalcomponiste) Kaija Saariaho het intense Nocturne dat de Finse schreef naar aanleiding van het overlijden van de Poolse componist Witold Lutoslawski. En de dromerige, melodieuze vioolsolo Sabina van de jonge Amerikaanse componist Andrew Norman. In deze radio-uitzending speelt Joseph Puglia de werken van Saariaho en Norman uit dit programma. De late zaterdagavond is bij uitstek een moment om die muziek in alle rust en concentratie te ondergaan. Natuurlijk vertelt de immer enthousiaste Puglia ook graag over wat deze werken voor hem betekenen.

Kaija Saariaho: Nocturne
Joseph Puglia [viool]

Andrew Norman: Sabina
Joseph Puglia [viool]

Ster advertentie
Ster advertentie