Vrije Geluiden
VPRO

Tomoko Mukaiyama in het Van Gogh Museum

  1. Klassiekchevron right
  2. Tomoko Mukaiyama in het Van Gogh Museum

Pianiste Tomoko Mukaiyama en visual artist Reinier van Brummelen presenteren op zaterdagavond 11 juli hun derde en laatste live streaming concert, ditmaal vanuit het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Tomoko Mukaiyama streeft ernaar een dialoog te creëren tussen de klanken van haar piano en de schilderijen van Vincent van Gogh. Met naast zich de befaamde Zonnebloemen speelt ze een klanktapijt dat zich uitstrekt van barokmuziek tot hedendaagse composities: Bach, Sciarrino, Schumann, Sato, Tansman, Rzewski en improvisaties van Tomoko Mukaiyama zelf. In de voorstelling A Live Volume 3, die ca. 45 minuten zal duren, worden de magie van pianospel en de kleuren van Van Gogh in beeld gebracht. Tickets kosten 10 Euro. Het live streaming event is op hetzelfde moment over de hele wereld te volgen, van Amsterdam (11 juli, 21.30 uur) tot Tokyo (12 juli, 04.30) tot Los Angeles (11 juli, 12.30) tot Sydney (12 juli 05.30) tot Kaapstad (11 juli 21.30).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er zijn de afgelopen maanden tal van live streaming optredens te zien geweest (en nog steeds). Zie de greep daaruit via deze link:

Ster advertentie
Ster advertentie