Vrije Geluiden

Muziek thuis: Wilmar de Visser

VPRO
  1. Klassiekchevron right
  2. Muziek thuis: Wilmar de Visser

De Corona-crisis heeft, behalve uiterst pijnlijke, nare en ernstige gevolgen, ook veel nieuwe creativiteit losgemaakt. Musici waarvan concerten moesten worden gecanceld - veelal met grote financiële schade tot gevolg - brengen nu hun muziek via het internet bij ons thuis. Concerten worden live gestreamd via Facebook, YouTube, Vimeo of websites; bestaande concertopnamen worden (vaak ook gratis, of tegen vrijwillige betaling) gedeeld; er worden speciale filmpjes gemaakt als muzikale groet; koorzangers delen hun favorieten via Spotify.

Podium Splendor in Amsterdam is een bijzonder samenwerkingsverband van zo'n 50 musici, die hun eigen muziekwerkplaats, repetitieruimte, concertzalen en werkplek georganiseerd hebben in het mooi gerestaureerde oude badhuis aan de Nieuwe Uilenburgerstraat in de hoofdstad. Elke dat om 15.00 wordt een video van een van die musici gedeeld via YouTube. In het Skype-interview hieronder licht initiatiefnemer Wilmar de Visser, tevens contrabassist, het hoe en waarom toe:

Een van de video's is met hoboïste Aisling Casey:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op de website van de VPRO vind je een greep uit de vele online-initiatieven die nu als alternatief voor live-concerten worden aangeboden. Klik op het plaatje om daar een kijkje te nemen:

Meer Skype-interviews met musici die hun muziek nu niet live, maar wel via het Internet aan ons presenteren, volgen in de loop van dit weekend!

Ster advertentie
Ster advertentie