Vrije Geluiden

Vrije Geluiden: Vier Keer Nieuw (1) - met Tony Roe

VPRO
foto: Tony Roe, Splendor
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrije Geluiden: Vier Keer Nieuw (1) - met Tony Roe

Vier avonden live uit Splendor met fonkelnieuwe muziek!

Tony Roe

In de eerste aflevering op zaterdag 14 januari stonden de nieuwe composities van Tony Roe centraal.

Componist (en pianist) Tony Roe is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om muziek te maken. Hij heeft een voorliefde voor interactieve elektronica en combineert deze met de akoestische vleugel. Met zijn band Tin Men and the Telephone creëerde hij onder andere interactieve performances waarbij het publiek middels een app de muziek kan beïnvloeden. In zijn meeste recente project, Modular Piano, wordt de vleugel omringd door modulaire synthesizers en live video-projecties. Het levert een rijk scala aan bijzondere klanken en beelden op die in diverse nieuwe composities gepresenteerd zullen worden.

Tony Roe (piano, modular, elektronica)
Marcel Wierckx (lichtconcept, elektronica, programming)

De serie is een samenwerking tussen New Music NOW, Nieuw Geneco, Vrije Geluiden en Splendor Amsterdam en komt tot stand met steun van het Investeringsfonds Muziek, een initiatief van Buma/Stemra en het Ministerie van OCW; en van NPO Klassiek.

te horen in de uitzending:

- Harmony
- Kwinten
- "Messiaen"
- Junita
- Pianoles
- JPN

Vrije Geluiden: Vier Keer Nieuw (1)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

VPRO Vrije Geluiden, New Music Now, Nieuw Geneco en Splendor Amsterdam

presenteren Vier Keer Nieuw... Vier Nederlandse componisten brengen nieuwe composities voor een live publiek. De concerten zijn via een live-stream te volgen en worden diezelfde avond nog uitgezonden via Vrije Geluiden op NPO Klassiek.

De concerten in Splendor vinden plaats op zaterdag 14 januari, zaterdag 28 januari, zaterdag 11 februari en zaterdag 25 februari 2023.

De serie is een samenwerking tussen New Music NOW, Vrije Geluiden en Splendor en komt tot stand met steun van het Investeringsfonds Muziek, een initiatief van Buma/Stemra en het Ministerie van OCW; en van NPO Klassiek.

Ster advertentie
Ster advertentie