Vrije Geluiden

De Boom van Muzikale Invloeden

VPRO
  1. Klassiekchevron right
  2. De Boom van Muzikale Invloeden

Zeven componisten, aangesloten bij Nieuw Geneco (beroepsvereniging van componisten), vormen een werkgroep: de Inclusie Commissie. Brechtje van Dijk, David Dramm, Lucas Wiegerink, Anne La Berge, Max Knigge, Christina Viola Oorebeek en Saskia Venegas brengen de muzikale inspiratiebronnen van de in Nederland werkzame componisten zo gedetailleerd mogelijk in kaart.

Geïnspireerd door de vele collectieve acties voor verandering over de hele wereld, hebben de componisten ervoor gekozen om te beginnen met een proces van zelfreflectie. De resultaten van het onderzoek, waar al honderd componisten aan hebben meegewerkt, gaan zij presenteren in De Boom van Muzikale invloeden: een grafisch kunstwerk van Mees Joachim en een website, waarop ruimte komt voor debat. En de eerste resultaten liegen er niet om: natuurlijk zijn er een paar grote, bekende namen, maar ook zijn er al tegen de duizend (!) namen van componisten en musici die maar één keer genoemd worden. Hieronder een interview met een van de leden van de werkgroep, Brechtje van Dijk:

Brechtje van Dijk over de Boom van Muzikale Invloeden

Om de kosten van het project te dekken zijn de componisten een crowdfundingsactie begonnen via het platform Voor De Kunst: >hier te vinden.

De website van Nieuw Geneco is >hier te bereiken.

Brechtje van Dijk treedt op als Bec Plexus:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie