Vrij Spel

Vrij Spel: Bruckner Quartet vs. Debussy

AVROTROS
foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Bruckner Quartet vs. Debussy

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was het Bruckner Quartet te gast in de studio voor Vrij Spel. De vier vrienden en trombonisten zijn stuk voor stuk topmusici. Ze speelden in orkesten als de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest, Lucerne Festival Orchestra en werden individueel overladen met prijzen. Ze vertelden dat ze als trombonisten gewend zijn om met elkaar te spelen, omdat een trombone geen solistisch instrument is. Ze leerden elkaar kennen op het conservatorium en raakten goed bevriend. De mannen hebben, nadat ze elkaar uit het oog verloren, dit trombone kwartet opgericht als reden om elkaar regelmatig te spreken. Het is dus geen kwartet met een specifiek doel. Ze spelen gewoon samen omdat ze het leuk vinden als vrienden. Ze maken ontzettend veel plezier en zorgden voor een gezellige sfeer in de studio.

Voor Vrij Spel bewerkten Jeffrey Kant, Sebastiaan Kemner, Daniel Quiles Cascant en Marijn Migchielsen het Rêverie van Debussy. Ze hadden het gekozen omdat je dit niet snel verwacht bij vier trombones. Ze maakten een koraalversie van dit beweeglijke stuk van Debussy. Ze kleedden de muziek volledig uit, haalden de kabbelende noten eruit en lieten het klinken als een koraal. Het Bruckner Quartet liet een totaal andere kant zien van dit bekende werk.


Ster advertentie
Ster advertentie