Vrij Spel

Vrij Spel: Berlage Saxophone Quartet vs. Bach

AVROTROS
foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Berlage Saxophone Quartet vs. Bach

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was het Berlage Saxophone Quartet te gast in de studio voor Vrij Spel. Het kwartet, bestaande uit Lars Niederstrasser, Peter Vigh, Juani Palop Tecles en Eva van Grinsven, bestaat bijna 15 jaar en wordt gezien als "voorvechter van een nieuwe generatie saxofoonkwartetten". Ze wonnen de Dutch Classical Talent Award, de Kersjes Prijs en zijn mede opgeleid door het bekende Artemis Quartet. Inmiddels is het kwartet een gevestigde naam in de kamermuziek. Toch willen ze zich iedere keer weer onderscheiden van andere saxofoonkwartetten door telkens hun concepten te vernieuwen.

Vorig jaar kwam hun album uit waarop ze arrangementen speelde voor hun saxofoonkwartet op de bekende Goldbergvariaties. Het kwartet ontdekte dat in variatie nr.30 ook Sinterklaasmelodieën zitten. Aangezien Pakjesavond eraan zit te komen maakten ze een Sinterklaasmedley, gebaseerd op variatie nr.30 en de aria, en zorgden zij voor een warme en gezellige Sinterklaassfeer in de studio. Ze lieten horen hoe de Goldbergvariaties zouden klinken als Bach Pakjesavond zou vieren. Hoor jij ook de zes Sinterklaasliedjes die het kwartet erin verwerkt heeft?

Vrij Spel: Berlage Saxophone Quartet vs. Bach

Ster advertentie
Ster advertentie