Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: TOEAC vs. Vivaldi

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: TOEAC vs. Vivaldi

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was het accordeonduo TOEAC te gast in de studio voor Vrij Spel. Ze spelen hun muziek over de hele wereld op grote podia en festivals en zijn prijswinnaars van vele concoursen. Pieternel Berkers en Renée Bekkers kennen elkaar sinds hun jeugd via de muziekschool waarop zij zaten. Wat begon bij af en toe samenspelen mondde uit in het succesvolle TOEAC. Ondertussen zijn ze al 20 jaar een duo. Dat vieren ze met hun nieuwe album 'Ben by Bach'. Daarop staat onder andere muziek die geschreven is door hun goede vriend Benjamin de Murashkin. In de uitzending speelden ze één van die stukken die hij speciaal voor hen heeft gecomponeerd.

Voor Vrij Spel bewerkten zij het Largo uit de Winter van De vier jaargetijden van Vivaldi. Die keuze was snel gemaakt, want Pieternel zingt dit iedere avond voor haar kinderen bij het slapengaan. Het duo maakte er een échte accordeonversie van waarop ze alle elementen van hun instrument lieten horen. Met invloeden van Goebaidoelina en de tango maakten zij een veelzijdige versie vol met vrieskou en winterse vrolijkheid.

Vrij Spel: TOEAC vs. Vivaldi

Ster advertentie
Ster advertentie