Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Släpstick vs. Mozart

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Släpstick vs. Mozart

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was Släpstick, voorheen de Wëreldbänd, te gast in de studio voor Vrij Spel. De band, bestaande uit Sanne van Delft, Jaap Rovers, Willem van Baarsen, Jon Bittman en Rogier Bosman, tourden door Duitsland, Frankrijk, Engeland, Denemarken en zelfs Nieuw-Zeeland. Daar stonden ze op het punt om de markt richting Australië en Azië open te breken tot de pandemie roet in het eten gooide. Nu zijn ze terug in de theaters voor een wervelend muzikaal spektakel vol met variété, nostalgie, muziek en fysieke humor. De mannen, die wel meer dan 50 instrumenten bespelen, stonden volledig in stijl van The Roaring Twenties gekleed in de studio. Ze vertelden in de uitzending over hun manier van werken, hoe ze hun acts verzinnen en welke dingen er allemaal mis zijn gegaan tijdens hun shows.

Voor Vrij Spel bewerkten zij Symfonie nr.40 van Mozart. Ze stopten deze bekende klassieker in een nieuw jasje. Ze bedachten de volgende scène: Mozart is op vakantie in Zuid-Amerika, hoort op straat een volksbandje spelen en onthoudt die melodie om daarna zijn bekende symfonie te componeren. The Roaring Mozart!

Vrij Spel: Släpstick vs. Mozart

Ster advertentie
Ster advertentie