Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Harpduo Sanne&Sara vs. Grieg

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Harpduo Sanne&Sara vs. Grieg

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was het harpduo Sanne&Sara te gast in de studio voor Vrij Spel. De twee jonge aanstormende talenten, Sanne Bakker en Sara van den Brink, speelden voor het eerst samen in 2018. Dit klikte zo goed dat ze meededen met het Prinses Christina Concours, waar ze in de finale stonden, en sindsdien is het balletje gaan rollen. Ze sleepten los van elkaar al meerdere prijzen binnen, maar als duo zijn ze nu dus ook succesvol. Op dit moment zijn Sanne en Sara bezig met het maken van hun eerste theatrale muziekprogramma. De voorstelling heet 'Alles begint met een A' en gaat over de doorlopende zoektocht naar identiteit en zelfacceptatie. Vorige week hadden ze hun eerste try-out en kregen gelijk lovende reacties van het publiek.

Omdat Sanne en Sara in hun voorstelling muziek spelen dat begint met een 'A' wilden ze ook voor Vrij Spel variƫren op een stuk dat daarmee begint. Het duo koos voor Anitra's dans uit Peer Gynt van Edvard Grieg. Door te spelen met verschillende maatsoorten en effecten op de harp lieten ze hun eigen bewerking horen op deze klassieke hit. Door deze versie leek het bijna een 'harpstandard' te worden. Ze vonden deze variatie zo leuk om te spelen dat ze besloten hebben dit stuk in hun nieuwe voorstelling op te nemen.

Vrij Spel: Harpduo Sanne&Sara vs. Grieg

Ster advertentie
Ster advertentie