Vrij Spel

Vrij Spel: Dokwerk Saxophone Quartet vs. Beethoven & Bizet

AVROTROS
foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Dokwerk Saxophone Quartet vs. Beethoven & Bizet

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentator Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was het Dokwerk Saxophone Quartet te gast in de studio voor Vrij Spel. Het kwartet is een paar jaar geleden opgericht door vier saxofonisten van het Conservatorium van Amsterdam. Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva begonnen met het kwartet om kamermuziek te leren spelen en inmiddels zijn ze ook buiten de muren van het conservatorium een succes. Sinds kort maken ze ook deel uit van het prestigieuze NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie, en hebben al een eerste prijs op hun naam weten te schrijven. Dit succes is niet ongezien gebleven en daarom mogen ze komende zomer hun debuut-cd opnemen vol met muziek van nog levende componisten.

Ondanks dat het kwartet nog nooit zo vrij gevarieerd heeft op een klassiek stuk gaven ze zichzelf een nóg grotere uitdaging. Voor Vrij Spel bewerkten zij namelijk niet één maar twee bekende klassieke stukken tegelijkertijd. Ze maakten een mix van de Habanera uit Bizet's opera Carmen en het tweede deel uit de 7e symfonie van Beethoven. Het kwartet ging op zoek naar de relatie tussen beide stukken en dat resulteerde in een verfrissende, vrolijke en nieuwe versie van deze bekende stukken.

Vrij Spel: Dokwerk Saxophone Quartet vs. Beethoven & Bizet

Ster advertentie
Ster advertentie