Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Challem vs. Beethoven

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Challem vs. Beethoven

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentator Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was pianist en componist Joachim van Marrewijk te gast in de studio voor Vrij Spel. Op 8-jarige leeftijd begon hij achter de piano, studeerde op het conservatorium van Rotterdam en tegenwoordig staat hij bekend onder de artiestennaam Challem. Hij is het perfecte voorbeeld van hoe snel een carrière kan gaan: Vandaag precies een jaar geleden kwam zijn eerste single uit en inmiddels heeft hij meer dan 200.000 luisteraars per maand, zijn zijn bekendste nummers miljoenen keren afgespeeld en is hij verkozen tot Rising Artist to Watch.

Van nature is Joachim erg druk, dus ziet hij de piano als zijn rustmoment op de dag. Op die manier vindt hij steeds meer rust in zijn leven. Op dit moment is hij zelfs bezig met een 100-daagse meditatiemarathon om mensen te inspireren en te herinneren dat het belangrijk is om een moment van stilte te hebben in een wereld voor onrust en prikkels.

Gisteravond werd hij, vanwege een last-minute afzegging, gebeld met de vraag of hij vandaag wilde komen spelen bij Vrij Spel. Joachim reageerde enthousiast en ging gelijk aan de slag met de Mondscheinsonate van Ludwig van Beethoven. In minder dan 5 uur tijd toverde hij die bekende klassieke hit om tot een verstilde neo-klassieke versie.

Vrij Spel: Challem vs. Beethoven

Focus: de studienachten van NPO Klassiek

De examens komen eraan... en NPO Klassiek helpt je bij het blokken! Van 22 t/m 26 mei bieden wij jou de Focus-studienachten met muziek waar je extra goed bij kunt studeren. Aan de hand van muziek die ideaal is voor concentratie en focus, op maat gemaakte visuals en de zogeheten Pomodoro-techniek geven wij jou de optimale studeerervaring.

Kijk voor alle informatie en muziek om perfect op te kunnen studeren:

Focus: de studienachten

Ster advertentie
Ster advertentie