Vrij Spel

Vrij Spel: Ursula Skaug & Lauretta Bloomer vs. Dowland

AVROTROS
foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Ursula Skaug & Lauretta Bloomer vs. Dowland

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag waren altviolist Ursula Skaug en pianist Lauretta Bloomer te gast in de studio voor Vrij Spel. Ze hebben elkaar net voor de zomer ontmoet, woonden toevallig bij elkaar om de hoek en vormen pas sinds een maand een duo. Hun eerste concert samen is volgende week op het British Music Festival Holland in Den Haag. Dat festival is opgericht om de Britse muziek in Nederland onder de aandacht te brengen. De bedenker van het festival, Harry Broom, vindt namelijk dat er te weinig Britse muziek gespeeld wordt. Daarom speelde Ursula en Lauretta vandaag twee Britse stukken van York Bowen en John Dowland.

Voor Vrij Spel bewerkten zij “Flow my tears” van de Britse componist John Dowland. Voordat ze gingen spelen waren ze zenuwachtig omdat ze het grotendeels gingen improviseren. Ze namen fragmenten uit het origineel, herhaalden die en maakten er verschillende variaties mee. Het resulteerde in een geslaagd experiment!

Vrij Spel: Ursula Skaug & Lauretta Bloomer vs. Dowland

Ster advertentie
Ster advertentie