Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Jelmer de Moed & Rik Kuppen vs. Schumann

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Jelmer de Moed & Rik Kuppen vs. Schumann

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

De zomerstop is voorbij en dat betekent dat het nieuwe Vrij Spel-seizoen is begonnen! Vandaag waren klarinettist Jelmer de Moed en pianist Rik Kuppen te gast in de studio voor Vrij Spel. Los van elkaar zijn het geweldige musici, Rik stond drie jaar geleden in de finale van Dutch Classical Talent en Jelmer stond dit jaar in de finale, maar samen klinken ze ook geweldig. Dat laten ze horen op hun debuutalbum binnen het talententraject van AVROTROS Klassiek Presenteert! dat afgelopen week uit is gekomen.

Voor Vrij Spel bewerkten de goede vrienden het eerste deel uit Schumann's Kinderszenen. Dat hebben ze gedaan door zich te laten inspireren door hun eigen kindertijd. Daarnaast hebben ze vanwege hun liefde voor Schumann ook typische stukjes van hem terug laten komen in hun variatie.

Vrij Spel: Jelmer de Moed & Rik Kuppen vs. Schumann

Ster advertentie
Ster advertentie