Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Emma Roijackers vs. Vivaldi

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Emma Roijackers vs. Vivaldi

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was Emma Roijackers te gast in de studio voor Vrij Spel. Nadat ze met een tien afstudeerde op het Conservatorium van Amsterdam vloog ze de wijde wereld in. Ze is te horen als kamer-musicus, soliste en concertmeester in nationale en internationale concertzalen. Daarnaast speelt ze ook regelmatig op kamermuziekfestivals, waar ze een vitrinekast aan prijzen aan overhoudt. Anderhalve maand geleden kwamen daar weer drie prijzen bij. Ze won namelijk op het Oskar Back concours de 2e prijs, de publieksprijs en de prijs voor beste uitvoering van het moderne werk. In tegenstelling tot veel musici speelt zij die moderne muziek maar al te graag. Ze voelt zich er comfortabel bij en ze kan zich er goed in uitdrukken.

Daarom dat ze voor Vrij Spel een moderne, abstracte en verfrissende versie heeft gemaakt van de lente van Vivaldi. Buiten begint de zon weer volop te schijnen en daarom moest ze dat in Vrij Spel laten horen. Samen met haar vier muzikale vrienden, Laura Rickard, Takehiro Konoe, Lara Albesano en Rainer Crosett, speelde zij een eigenzinnige versie en lieten ze de vogels nóg meer fluiten.

Ster advertentie
Ster advertentie