Voor de Dag
KRO-NCRVMAX

Wint deze soundtrack in 2021 een Oscar?

  1. Klassiekchevron right
  2. Wint deze soundtrack in 2021 een Oscar?

In de aanloop naar de Filmmuziek Top 50 duiken presentator Thomas van Vliet en filmcomponist Matthijs Kieboom het roddelcircuit in! Welke soundtracks worden genoemd als kanshebber op een Oscarnominatie? In Voor De Dag hoor je de gesprekken, maar de lange versie is hier terug te luisteren!

9 februari: Soul

Een heerlijke animatiefilm van Disney/Pixar, gecomponeerd door het duo Trent Reznor en Atticus Ross. Een film die zich afspeelt in twee werelden. De 'echte' wereld en het 'voornamaals'. En die tweedeling is goed hoorbaar, zegt Matthijs:

16 februari: The Midnight Sky

George Clooney regisseerde deze film én speelt de hoofdrol. De muziek is gecomponeerd door Alexander Desplat. Een man die als geen ander werelden kan creëren en in het geval van The Midnight Sky is het een science fictionwereld, deels op aarde waar het leven zo goed als is vergaan en deels in een ruimteschip terug naar de aarde. Het personage van George Clooney, een oude wetenschapper, probeert de crew van het ruimteschip te waarschuwen om niet terug te komen naar aarde. Bij films in de ruimte verwacht je natuurlijk bombastisch en dramatische muziek, maar, zegt Matthijs, voor The Midnight Sky koos Desplat voor een heel andere kant.

23 februari: Da 5 Bloods

Terrence Blanchard schreef de muziek voor deze film van Spike Lee, over een groep zwarte Vietnam-veteranen die teruggaan naar het voormalige slagveld om hun gesneuvelde teamleider te eren.

2 maart: News Of The World

Een film die zich afspeelt in het wilde westen, een paar jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog. De muziek is van James Newton Howard en verplaatst je direct naar die tijd en plaats..

Ster advertentie
Ster advertentie