Voor de Dag
MAX

Prijsrecept: Gnocchi Carbonara

 1. Klassiekchevron right
 2. Prijsrecept: Gnocchi Carbonara

Thomas houdt enorm van koken en recepten verzamelen. Daarom geeft hij elke week in Voor De Dag een recept op maat cadeau. Deze week krijgt Tine Neuman uit Ede een recept!

Tine Neuman vertelde dat ze persoonlijk al haar kerstkaarten bezorgt. Dat vond ik zo leuk, dat ik haar een recept cadeau deed! Een voedzame en verassende variant op de 'klassieke' Pasta Carbonara: Gnocchi Carbonara!

Pasta Carbonara is een pastarecept met kaas, ei en Italiaans spek. Als je de pasta vervangt door gnocchi (de aardappelpasta), heb je een heerlijk en niet zo ingewikkeld recept!

Ingrediënten

(voor 4 personen)

 • 500 gr gnocchi
 • 200 gr Pecorino, geraspt
 • 4 eieren
 • 200 gr Guanciale (Italiaans spek van de wang van het varken, pancetta mag ook)
 • 2 tenen knoflook, in z'n geheel
 • Parmezaanse kaas
 • Olijfolie en boter om in te bakken
  peper en zout naar smaak

Bereiding

Kook de Gnocchi volgens de verpakking, maar dan nét een beetje korter. Als ze boven komen drijven zijn ze goed. Gooi ze daarna in een pan met koud water.

Bak de Guanciale samen met een (heel) teentje knoflook in een koekenpan. Als het spek bruin is haal je het uit de pan en gooi de knoflook weg. Doe de uitgelekte gnocchi in de koekenpan en bak het op middenhoog vuur tot ze een beetje bruin beginnen te worden

Zet een pan op het vuur met water er in, zet er een schaal op die er precies op past. Roer de eieren door elkaar en doe ze in de kom, samen met de pecorino en wat peper. Zo laat je het au bain marie garen tot het beetje dik begint te worden.

Pak de mooiste schaal die je hebt, doe er de gnocchi in, meng de spekjes er doorheen en meng de saus erdoorheen. Strooi er parmezaanse kaas over en voeg naar smaak peper toe en een beetje zout (maar het spek is al flink zout).

Heerlijk met een frisse Italiaanse witte wijn en een tomatensalade.

Buon Appetito!

Kijk en luister het recept met Tine terug

Wil je ook een gepersonaliseerd recept winnen? Luister dan elke dinsdagochtend tussen 5:00 en 7:00 naar Thomas van Vliet in Voor De Dag!

Ster advertentie
Ster advertentie