Live @ De Klassieken
AVROTROS

Live @ De Klassieken: Nikola Meeuwsen & Anton Spronk

foto: NPO Radio 4 / Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Nikola Meeuwsen & Anton Spronk

Op dinsdag 18 januari waren pianist Nikola Meeuwsen en cellist Anton Spronk te gast in De Klassieken. En het was een primeur: de jonge pianist en cellist speelden voor de allereerste keer samen!

Beide musici namen deel aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' en spelen daarom komend weekend in het AVROTROS Vrijdagconcert tijdens het Jong Talent Festival van AVROTROS Klassiek én in Het Zondagochtend Concert. In De Klassieken klonk alvast een voorproefje: de Arpeggione-Sonate van Franz Schubert. Luister en kijk het liveoptreden hier terug:

Franz Schubert - Sonate voor arpeggione en piano D.821, "Arpeggione-sonate" - deel II, "Adagio" + deel III, "Allegretto"

Het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ ondersteunt jonge klassieke muziektalenten bij de start van hun carrière. Gedurende een paar maanden doen ze media-ervaring op in de AVROTROS-programma’s op NPO Radio 4, bouwen ze aan hun portfolio met de opname en uitgave van een cd en staan ze in de studio voor een fotoshoot. Jaarlijks doen er drie jonge musici of ensembles mee aan dit talentprogramma.

Ster advertentie
Ster advertentie