Live @ De Klassieken
AVROTROS

Live @ De Klassieken: Beatriz Galán

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Beatriz Galán

Donderdag 25 maart was pianiste Beatriz Galán te gast in onze studio met o.a. muziek van de Cubaanse componist Ernesto Lecuona. Ze was dit jaar finalist bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours.

Beatriz Galán begon op zevenjarige leeftijd met haar piano studies op Palma de Mallorca, waar ze aan het conservatorium studeerde. Ze won diverse jeugdconcoursen zoals de International Piano Competition Vila de Capdepera in 2001 en de International Piano Competition Ciutat de Mallorca in 2003.

In 2009 werd ze toegelaten tot het Musikene in San Sebastian waar ze studeerde bij Emmanuel Ferrer en Ricardo Descalzo. Ze specialiseerde zich hier in moderne muziek. Naast haar studie werkte ze veel als pianist bij het operakoor van Palma de Mallorca’s Theater en op het Conservatorium van Felanitx.

Beatriz ontving masterclasses van o.a. Andrzej Jasinski, Leonid Sintsev, David Kuyken, Marta Zabaleta, Roberto Bravo, Ralph Van Raat en Igor Roma. In 2019 begon Beatriz aan haar masterstudie aan het Prins Claus Conservatorium bij Paul Komen. Ze was finalist bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours in 2021.

Vanochtend speelde ze muziek van de Cubaanse componist Ernesto Lecuona & de een variatie van Fazil Say op Summertime van George Gershwin.

Ster advertentie
Ster advertentie