Live @ De Klassieken
AVROTROS

Live @ De Klassieken: Femke Ijlstra, Fie Schouten & Marko Kassl

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Femke Ijlstra, Fie Schouten & Marko Kassl

Femke IJlstra (1982) is hoofdvakdocent saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. En Fie Schouten is hoofdvakdocent basklarinet aan datzelfde conservatorium. Marko Kassl is docent aan de Hochschule für Musik Detmold in Duitsland en sinds 2015 aan het Conservatorium van Amsterdam. Allemaal docerende collega's, die elkaar ook in het musiceren hebben gevonden.

Femke remplaceert bij Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, en andere toonaangevende orkesten als de Radio Orkesten, Holland Symfonia, het Residentie Orkest en Anima Eterna (BE). Verder werkte ze met Holland Baroque Society en Calefax rietkwintet. Fie, geboren en nog altijd woonachtig in Amsterdam, is te horen in vele verschillende formaties op podia en festivals wereldwijd. Zij bespeelt alle klarinetten, met een voorliefde voor de lage instrumenten. Ze doceert naast de basklarinet ook bassethoorn, contrabasklarinet, hedendaage muziekuitvoering, methodiek en zij dirigeert het conservatoriumensemble voor hedendaagse muziek en nodigt vaker componisten uit om met de studenten te werken. Vanaf 2021 is Fie Schouten een van de dirigenten van Orkest de Ereprijs. Marko studeerde bij Mika Väyrynen, Roman Pechmann, James Crabb and Mie Miki, bij wie hij zijn masterdiploma haalde aan de Folkwang Hochschule Essen, Duitsland.

Vanochtend waren ze te gast in de studio met muziek van Astor Piazzolla, Johann Sebastian Bach en Nils Imhorst.

Muziek n.a.v. een verhaal over een walvis die verdwaalt raakte in de Rijn en zo richting Keulen zwom. Gelukkig wist de walvis zich nog op tijd om te draaien en terug te zwemmen naar open zee.

Ster advertentie
Ster advertentie