Ongecategoriseerd

NTR ZaterdagMatinee brochure 2019-2020

  1. Klassiekchevron right
  2. NTR ZaterdagMatinee brochure 2019-2020

De nieuwe brochure voor seizoen 2019-2020 is verschenen. 30 concerten met bekend en ongekend toprepertoire! Met twintig (!) premières van nieuwe muziek, onbekende barokgiganten als Stradella, Torri en Conti, maar ook ‘gewoon’ Sjostakovitsj met Valery Gergiev, of de Jussen-broers in werk van Zimmermann, Bartók en Messiaen is het 59ste seizoen van de NTR ZaterdagMatinee spannend als altijd.

Je kunt alvast uitzien naar Karina Canellaki’s eerste optreden als chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest (Beethoven, Currier en Sjostakovitsj’ Tiende). Naar The Only One, dat Louis Andriessen schrijft voor Nora Fischer, en een programma rond Vivier met Reinbert de Leeuw. Anne Sofie von Otter zingt Kaija Saariaho, de Zweedse Karin Rehnqvist schrijft in opdracht van de NTR ZaterdagMatinee een nieuw werk voor het Groot Omroepkoor.

In de operaserie staan Semiramide van Rossini en Wagners Die Walküre op het programma. Als er één dirigent is die het Concertgebouw tot een muzikaal Walhalla kan transformeren, is het Jaap van Zweden wel… En wat dacht u van Purcells The Fairy-Queen, of de door pers en publiek bejubelde opera Hamlet van Brett Dean? Rachmaninovs Tweede pianoconcert door Alexander Gavrylyuk, Saint-Saëns’ Vijfde met Hannes Minnaar, John Adams die oud en nieuw werk van zichzelf dirigeert...

Veel plezier in ons nieuwe seizoen in Het Concertgebouw in Amsterdam!

De nieuwe brochure kunt u hier inzien. (PDF, 4MB)

Ster advertentie
Ster advertentie