Uitzending gemist

TV: Klassiek viert de zomer in Bantry

  1. Klassiekchevron right
  2. TV: Klassiek viert de zomer in Bantry

Presentator Floris Kortie volgt Jacqueline en Eddy Weij tijdens hun bezoek aan het West-Cork Chamber Music Festival in Bantry.

Met hun zelf ontworpen camper staan ze op de parkeerplaats van het prachtige, adellijke Bantry House met een magistraal uitzicht over de Atlantische Ocean. Het West-Cork Chamber Music Festival in Bantry is voor hen een van de hoogtepunten van het jaar. In negen dagen ondergaan ze een concertmarathon van minstens 3 concerten per dag.

Eddy en Jacqueline kennen elkaar van hun werk bij de KLM. Hij was piloot en zij stewardess. Toen Eddy met pensioen ging vestigde hij hij zich met Jacqueline in het Ierse West-Cork en ruilden ze het vliegtuig in voor de camper waarmee ze soms maanden rondreizen. Klassieke muziek speelt een grote rol in hun leven. Jacqueline groeide er mee op. Haar moeder was sopraan en haar opa een befaamd concertpianist. Eddy zat al tijdens zijn puberjaren regelmatig in de Amsterdamse Schouwburg, waar hij alle bekende opera's zag.

Welke muziek raakt hen het meest? Welke muziek roept herinneringen bij hun op? Ze vertellen het aan Floris tijdens een typische Ierse seafood-lunch en tijdens een wandeling door de overweldigende natuur van het land waar ze zo verknocht aan zijn geraakt.

Ster advertentie
Ster advertentie