NPO Klassiek tipt

ZomerConcerten vanuit Het Concertgebouw te zien op Museumplein

foto: Eduardus Leefoto: Eduardus Lee
  1. Klassiekchevron right
  2. ZomerConcerten vanuit Het Concertgebouw te zien op Museumplein

Op 22, 23 en 24 juli kun je op het Museumplein in Amsterdam concerten vanuit Het Concertgebouw live bekijken!

Vanaf 20:00 uur kun je op 22, 23 en 24 juli genieten van Broadway-muziek, een klassiek concert met toppianist Alexandre Kantorow en iconische filmmuziek van John Williams. De drie concerten zullen live vanuit Het Concertgebouw op groot scherm te zien zijn op het Museumplein. Dit jaar treedt Het Concertgebouw voor het eerst buiten de deuren met deze drie gratis concerten.

De concerten zijn onderdeel van de VriendenLoterij ZomerConcerten. Dit is een toegankelijk zomerfestival in juli en augustus waar naast klassieke muziek ook veel pop en jazz klinkt.

De programmering van ZomerConcerten op het Museumplein

22 juli vanaf 20.00 uur: Bravo Broadway: van Cabaret tot Chicago

Het Duitse orkest Württembergische Philharmonie Reutlingen brengt onder leiding van Garrett Keast een swingend programma met broadwaysterren Alli Mauzey en Hugh Panaro. Van Jule Styne’s Gypsy tot My Fair Lady en Mamma Mia. En van klassiekers van Gershwin en Bernstein tot Les Miserables en Wicked-hits.

23 juli vanaf 20.00 uur: Toppianist Alexandre Kantorow in Liszt’ Tweede pianoconcert

Enkele jaren terug won Alexandre Kantorow de Internationale Tsjaikovski Competitie. Internationaal muziektijdschrift Gramophone noemde de jonge Franse pianist een "vuurspuwende virtuoos met een poëtische charme". Hij brengt deze avond Liszts Tweede pianoconcert, een rapsodisch werk vol drama. Dirigent Hugh Wolff leidt het Belgian National Orchestra verder in Mendelssohns zonnige Vierde symfonie. Ook Romeo en Julia van Tsjaikovski klinkt deze avond.

24 juli 20.00 uur: A Tribute to John Williams, gepresenteerd door Harry Piekema

‘s Werelds meest iconische filmcomponist John Williams werd dit jaar 90. Om hem en zijn muziek te eren presenteert Harry Piekema een speciaal concert dat in het teken staat van zijn muziek. Het Staatsorchester Rheinische Philharmonie speelt met dirigent Garry Walker de muziek van Jurassic Park tot Star Wars en van Neverland tot Indiana Jones.

Ster advertentie
Ster advertentie