Tip top 5

Klassiek op Lowlands

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek op Lowlands

Lowlands is een van de toonaangevendste festivals van Nederland. Al jarenlang halen ze behalve de grootste namen uit de popmuziek, filosofen, theatermakers en dansvoorstellingen, ook complete orkesten en klassieke musici naar hun festivalterrein bij Biddinghuizen. Wij tippen:

Cabaretduo Maartje en Kine. Hun eerste programma heette 'De Goldbergmachine', en ook in hun tweede show 'Vibrato' speelt klassieke muziek een grote rol. Vrijdagnacht laten zij van zich horen.

Hauschka is er! De man bekend van zijn vleugel vol aanpassingen - de 'prepared piano' - en zijn samenwerkingen met zowel rockers als klassieke musici. Op zaterdagochtend kun je genieten van zijn minimalistische klanken.

Producer Carl Craig maakte de eerste technosymfonie ter wereld. Nu voert hij hem live uit met een synthesizerensemble. Zaterdagavond kun je het gaan horen, en volgens Atze de Vrieze van 3voor12 is het zeker iets om naar uit te kijken.

{iframe "http://www.radio4.nl/pbplayer/?url=http://download.omroep.nl/portal/radiomanager/rm3-radio4/audiofragments/19/18142-Atze_de_Vrieze_is_op_Lowlands.mp3&title=Atze de Vrieze is op Lowlands" height="68" }

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Anthony Hermus. Met een eclectisch programma van Moessorgski, Beethoven, Copland en Ligeti gaan ze zeker voor vuurwerk zorgen op zondagmiddag.

Ster advertentie
Ster advertentie