Tip top 5

Tips van deze week

  1. Klassiekchevron right
  2. Tips van deze week

1. Spontaan zomerconcert in Utrecht

Eigenlijk is het zomerstop in de programmering van het Muzieklokaal in Utrecht, maar nu maken ze een uitzondering. Portugese pianist Diogo Passeira speelt Chopin, Beethoven en Debussy. Geniet zondagmiddag 30 juli van prachtige pianoklanken met een drankje op het terras van het enige klassieke proeflokaal van Nederland.

2. Delft Chamber Music Festival

Elk jaar weet artistiek leider Liza Ferschtman een prachtig programma te maken voor het Delft Chamber Music Festival. Donderdag 27 juli trapt het festival af met het opmaatconcert en openingsconcert in Museum Prinsenhof, en daarna de musici in verschillende samenstellingen door tot 6 augustus.

3. Deze en volgende week op TV

Deze week zijn we in Engeland op het Aldeburgh Festival. Klassiek viert de Zomer gaat volgende week op bezoek in Ierland, bij het West Cork Chamer Music Festival in Bantry. Uitzending: elke vrijdag, vanaf 28 juli, 19.25u op NPO2.

4. Bloeiende muziek op het Hortusfestival

Het Hortusfestival brengt klassieke muziek in oude universiteitstuinen, in Amsterdam, Leiden, Haren, Utrecht en Wageningen. Niet alleen de plaats is bijzonder, ook in het programma is er een verbindingen met bloemen en planten. Botte Jellema maakte een radioreportage, en Dieuwertje Blok onderzocht ook de hortus.

5. NPO Cultura

NPO Cultura is helemaal in zomerstemming! Elke vrijdag na Klassiek viert de Zomer op NPO2 sluiten ze aan met registratie van een heerlijk buitenconcert.

Programma

28 juli: Festival Classique Hofvijverconcert met de volledige 'Four Sea Interludes' van Benjamin Britten.

4 augustus: het bekendste klassieke buitenconcert in Europa: het Schönbrunn Summer Night Concert, door de Wiener Philharmoniker.

11 augustus: nog meer Noorse muziek na de uitzending over Noorwegen: Het Festival Classique Hofvijverconcert met onder andere Edvard Griegs Peer Gynt Suite.

NPO Cultura kun je hier bekijken.

Ster advertentie
Ster advertentie