Naar homepage
Tekstpagina's

Omroepseries: zo ziet concertseizoen 2021-2022 eruit

foto: Eduardus Leefoto: Eduardus Lee
 1. Klassiekchevron right
 2. Omroepseries: zo ziet concertseizoen 2021-2022 eruit

Het volgende concertseizoen staat voor de deur. Dat betekent dat ook de series AVROTROS Vrijdagconcert, NTR ZaterdagMatinee en AVROTROS Zondagochtend Concert weer prachtige concerten te bieden hebben met het Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor en nog veel meer fantastische musici. Dit staat er voor seizoen 2021 - 2022 op het programma.

NTR ZaterdagMatinee

De brochure voor het eenenzestigste seizoen is van de persen gerold. In 2021-2022 geeft de NTR ZaterdagMatinee een podium aan minder bekende opera's en Nederlandse en nieuwe muziek - een repertoire gekozen met visie.

 • Zo openen we het seizoen met de eind negentiende-eeuwse opera Fedora van Umberto Giordano.
 • Door het hele concertseizoen staan er toonaangevende solisten op het podium zoals pianist Yuja Wang, violist Simone Lamsma, sopraan Julia Lezhneva en violist Patricia Kopatchinskaja.
 • Ook hoor je de opera Das Rheingold van Wagner op instrumenten uit de tijd van de componist – een unieke kans om zijn muziek te horen zoals hij zich zelf had voorgesteld.
 • De 85ste verjaardag van Steve Reich wordt gevierd met een wereldpremière.
 • En vier concerten zijn gewijd aan Hans Abrahamsen, een Deense componist met een oeuvre vol pure magie en eigenzinnige schoonheid. Als apotheose klinkt de Nederlandse première van zijn sprookjesopera The Snow Queen, gedirigeerd door niemand minder dan Kent Nagano.

Abonnementen voor de NTR ZaterdagMatinee kun je bestellen of verlengen vanaf via concertgebouw.nl. Losse kaarten zijn te koop via concertgebouw.nl/matinee of via de kassa: (0031) 20 671 83 45.

AVROTROS Vrijdagconcert

Ook het AVROTROS Vrijdagconcert heeft met 2020 - 2021 een rijk seizoen voor de boeg. Het thema 'De vier elementen' loopt als een rode draad door de programmering heen met violist Maria Milstein als artist in residence.

 • Maria Milstein speelt kamermuziek met haar zus, pianist Nathalia Milstein, en het Van Baerle Trio. Ook soleert ze in het Vioolconcert van Bruch, de Tzigane van Ravel en brengt ze een speciaal voor haar geschreven vioolconcert van Max Knigge in première.
 • De componisten Skrjabin, Sibelius, en Franck, wiens tweehonderdste sterfjaar het in 2022 is, krijgen speciaal aandacht.
 • Regelmatig klinken er muziekstukken gerelateerd aan aarde, water, vuur en lucht; deze oerbestanddelen van het leven hebben componisten al eeuwenlang geïnspireerd.

Bekijk de seizoensbrochure 2021-2022

Abonnementen kun je bestellen via tivolivredenburg.nl/klassiek. Losse kaarten zijn te koop via tivolivredenburg.nl/klassiek of via de kassa: (030) 231 45 44. Bestel je kaarten voor vier of meer concerten, dan krijg je 15% korting.

AVROTROS Zondagochtend Concert

In Het Zondagochtend Concert staan weer volop concerten op het programma om je zondagochtend ontspannen mee te beginnen, live vanuit Het Concertgebouw.

 • Het Residentie Orkest en Phion zijn voor het eerst te horen met hun nieuwe chef-dirigenten, Anja Bihlmaier en Otto Tausk, net als het Radio Filharmonisch Orkest met Karina Canellakis.
 • Er komen heerlijke hits uit de Romantiek voorbij, zoals het Pianoconcert nr.2 van Chopin met Hannes Minnaar, het Vioolconcert van Mendelssohn met Timothy Chooi en het Forellenkwintet van Schubert door Ensemble 150.
 • Het koor van St. John's College in Cambridge zal Het Concertgebouw in kerstsferen hullen met prachtige carols.
 • Ook is een rol weggelegd voor kamermuziek, met onder andere Camerata RCO, het ROctet, Pianokwartet Corneille en Amsterdam Sinfonietta.
Bestel je kaarten via concertgebouw.nl of telefonisch via de Concertgebouwlijn: 0900-6718345 (€ 1,- per gesprek). Dit kan dagelijks van 10:00 - 17:00 uur.
Ster advertentie
Ster advertentie