Stemweek

Hoe stem je voor de Klassieke Top 400?

foto: NPO Radio 4foto: ANP, bewerking NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Hoe stem je voor de Klassieke Top 400?

Leuk dat je wilt stemmen voor de Klassieke Top 400! Wij leggen je hier uit hoe je je stemlijst kunt samenstellen.

Als je de stempagina opent verschijnt de keuzelijst met alle stukken waar je op kunt stemmen voor de Klassieke Top 400. Met je muis kun je er doorheen scrollen, de stukken staan op willekeurige volgorde.

Wil je liever op alfabetische volgorde zoeken of op componist of werk? Gebruik dan de knop 'filter' bovenaan de pagina en klik op 'A-Z', of typ daarnaast je zoekopdracht in de zoekbalk. De componisten staan gesorteerd op achternaam.

Staat jouw lievelingsstuk er niet tussen? Voeg dan een vrije keuze toe. Dit kan via de speciale knop die daarvoor bovenaan de pagina staat, naast de zoekbalk en de filterknop.

Weet je even niet meer hoe het stuk klinkt of hoe die beroemde melodie ook alweer gaat? Via de play-knop die naast elk stuk staat kun je luisteren of je het juiste stuk voor je hebt.

Je favoriete stuk gevonden?

Als je je favoriete muziekstuk hebt gevonden, klik dan op het zwarte plusteken erachter om dit stuk toe te voegen aan je stemlijst. In het paarse vlak aan de linkerkant van de pagina verschijnen al je gekozen stukken. Deze blijven gewoon staan, ook als je in de tussentijd op zoek gaat naar een ander muziekstuk. Via de knop ‘terug naar je favorietenlijst’ links bovenaan tover je je stemlijst zo weer tevoorschijn.

Je kunt tot twintig stukken selecteren, maar een top tien of top vijf is natuurlijk ook goed!

Per ongeluk het verkeerde stuk gekozen? Met het prullenbak-icoontje verwijder je een gemaakte keuze weer.

Stemlijst indienen

Tevreden met je lijst? Ga dan door naar stap 2 en motiveer waarom juist deze stukken jouw favoriet zijn of welk deel uit een stuk je het liefst zou horen. Het opgeven van een motivatie is niet verplicht. In de volgende stappen volgt het invullen van je gegevens en de mogelijkheid om deel te nemen aan een enquête. Bij stap 5 is het stemproces afgerond!

Bach in stemhok

foto: NPO Radio 4

Je kunt stemmen van 30 september t/m 7 oktober.

Meer over NPO Radio 4 Klassieke Top 400

Steminspiratie nodig?

Twijfel je nog op welke muziek jij je stem wilt uitbrengen? Doorloop het onderstaande stappenplan en ontdek welk klassiek muziekstuk bij jou past!

foto: NPO Radio 4

Ster advertentie
Ster advertentie