Naar homepage
Stemweek

De NPO Radio 4 Stembus - Dag 3

foto: Wineke Remmerswaal
  1. Klassiekchevron right
  2. De NPO Radio 4 Stembus - Dag 3

De NPO Radio 4 Stembus rijdt door Nederland in de aanloop naar de Klassieke Top 400. En daar hoef je niets van te missen! Tijdens de stemweek van 2 t/m 9 oktober kun je de bus namelijk op de voet volgen in de radio-uitzendingen, in dit artikel en via Facebook en Instagram. Zo kunnen we klassieke muziek op afstand toch nog dichtbij brengen.

Stembus 2020

foto: Wineke Remmerswaal

Jet Berkhout rijdt deze zondag mee met de NPO Radio 4 Stembus door Drenthe en Overijssel.

Ontbijtgast

De eerste stop is de monumentale boerderij van Marc Huiberts en zijn gezin in Uffelte. Een paradijselijke omgeving volgens Jet. Klassieke muziekfan Marc gaat voor rust en Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt mag dan ook niet ontbreken in de Klassieke Top 400.

181fe737ce

Jet overhandigt het ontbijtje aan Marc Huiberts.

De Koepelkerk in Smilde

A91d147553

Jet Berkhout heeft een gesprek met organist Klaas van der Kolk in Koepelkerk Smilde. Je zou verwachten dat hij vooral veel orgelmuziek wil horen in de Klassieke Top 400. Maar hij kiest voor de Tweede symfonie van Gustav Mahler.

04 5dcd2e548f Whats App Image 2020 10 04 at 09 17 29

Beluister het fragment:

Auto, Vliegtuig...

Deltavliegschool Randonaero Adventures

En van Smilde rijden we door naar Nieuw Schoonbeek voor een bezoek aan deltavliegschool Randonaero Adventures waar vlieginstructeur Heleen van den Bos vertelt waarom zij op De Nieuwe Wereld van Dvořák stemt. Hoe een symfonie een leven kan veranderen... Luister maar:

04 4ab78b095a jet zweefvlieg

Museum de Duikelaar

In Nieuwlande krijgt Jet een rondleiding door Museum de Duikelaar van Hanneke Rozema. Het museum stemt op de Passacaille voor fluit en piano van Szymon Laks (gespeeld door Marcel Worms en Eleonore Pameijer). Het museum is opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers en Hanneke legt graag uit waarom zij voor deze bijzondere uitvoering gaan:

04 090649e4e8 jet museum

FF opladen...

Opladen is losgaan

Tip van de kok...

Met een volle accu tuft Jet door naar René Bos, kok in verpleeghuis, De Schutse Coevorden bij Zorggroep Treant. Klassieke muziek brengt hem rust en inspiratie voor het bereiden van een smakelijke en gezonde maaltijd. Zijn stemtip: Le Onde van Einaudi (maar het was een lastige keuze hoor, hoor maar ?).

04 3ef8d3978e jet kok

De dag so far, so good...

Drenthe bedankt!

Volgende stop

Zwolle... Voor een bezoek aan musicus Loes Visser. Loes stemt op Poème, 1926 van Henriëtte Bosmans. Waarom? Dat vertelt Loes aan Jet:

04 04f435611f jet loes visser

Dit was dag 3 van de Klassieke Top 400 Stemweek. Morgen kruipt Sander Zwiep weer achter het stuur, samen met Margriet Vroomans. Tot morgen!

Ster advertentie
Ster advertentie