Stemweek

De NPO Radio 4 Stembus - Dag 2

foto: Wineke Remmerswaal
  1. Klassiekchevron right
  2. De NPO Radio 4 Stembus - Dag 2

De NPO Radio 4 Stembus is begonnen aan de rit door Nederland in de aanloop naar de Klassieke Top 400. En daar hoef je gelukkig niets van te missen! Tijdens de stemweek van 2 t/m 9 oktober kun je de bus namelijk op de voet volgen in de radio-uitzendingen, in dit artikel en via Facebook en Instagram. Zo kunnen we klassieke muziek op afstand toch nog dichtbij brengen.

In alle vroegte gaat de stembus vanuit Harlingen weer op pad. Vandaag rijdt Dieuwertje Blok mee!

Ontbijtgast

Eenmaal aangekomen in Leeuwarden op bezoek bij de familie Hoube, die zich tijdens de lockdown in Japanse films heeft verdiept. Porco Rosso van de Japanse filmcomponist Joe Hisaishi staat dan ook op de familiestemlijst!

De NPO Radio 4 Stembus Dag 2 - Dieuwertje Blok gaat langs bij de familie Hoebe

En dan staat ineens Dieuwertje Blok in je tuin!

Muziek in Cultuur Kwartier Sneek

In Sneek was Dieuwertje getuige van prachtig pianospel door Kolja, leerling van de muziekschool in het Cultuur Kwartier in Sneek. Hij liet Passacaglia van Halvorsen horen en bracht daar ook zijn stem op uit voor de Klassieke Top 400.

De NPO Radio 4 Stembus Dag 2 - Dieuwertje Blok bij Cultuur Kwartier Sneek

Pianoleerling Kolja vertelt over Passacaglia van Halvorsen.

Pluktuin in Oldeholtpade

In het Friese Oldeholtpade sprak Dieuwertje met Juryt en Ruben Abma, met een prachtige uitzicht over Fruithof de Struikrover. Zij vroegen voor hun vader The Lark Ascending van Ralph Vaughan Williams aan.

Dieuwertje Blok in de pluktuin

Dieuwertje in de pluktuin

Dieuwertje onderweg naar Groningen

Roder Jongenskoor

In Groningen gaat Dieuwertje op bezoek bij Rintje te Wies, koordirigent van o.a. het Roder Jongenskoor. Vanuit zijn liefde voor de Engelse muziekcultuur kiest hij voor Nimrod uit de Enigma Variaties van Edward Elgar.

Dieuwertje Blok wipt langs bij dirigent Rintje te Wies

Dieuwertje in gesprek met Rintje te Wies

Ster advertentie
Ster advertentie