Soundtracks luisteren

Kippenvel: Hans Zimmers soundtrack voor BBC's Blue Planet II

foto: BBC
  1. Klassiekchevron right
  2. Kippenvel: Hans Zimmers soundtrack voor BBC's Blue Planet II

Wow. Veel meer kunnen wij niet uitbrengen na het horen van de betoverende soundtrack die (film)componist Hans Zimmer schreef voor de BBC-natuurdocumentaire Blue Planet II (2017). In de film zet de Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough de onderwaterwereld centraal. Blue Planet II is een opvolger van de succesvolle documentaire The Blue Planet uit 2001.

Blue Planet II

De natuurdocumentaire uit 2017 bestaat uit zeven delen en richt zich volledig op de onderwaterwereld en alles wat daar leeft. Enkele thema's zijn 'The Deep', 'Coral Reefs' en 'Coasts'. De opnames duurden vier jaar, en vonden plaats tijdens 125 expedities in 39 landen. In totaal maakten de duikers onder water meer dan 6000 uur aan filmmateriaal. De soundtrack van de zevendelige serie is van de hand van Hans Zimmer.

foto: https://fidelio.hu

Hans Zimmer en David Attenborough

Samenwerking

Zimmer en Attenborough werken regelmatig samen. Zo verzorgde de filmcomponist eerder al de muziek voor de natuurdocumentaire Planet Earth II. Dit leverde hem een nominatie op voor een BAFTA Award. De samenwerking voor Blue Planet II beviel Zimmer en Attenborough zo goed, dat ze twee jaar later weer samen in zee gingen, dit keer voor de serie One Planet, Seven Worlds.

Zimmer: "Om de muziek te mogen componeren voor weer een baanbrekende natuurserie voor BBC is iets waar ik heel erg spannend en betekenisvol vind, zeker na de geweldige ervaringen met Planet Earth II en Blue Planet II. [...] Het karakter van elk continent is terug te horen in de muziek en ik denk dat het publiek dat goed zal voelen."

Radiohead

Voor Blue Planet II riep Zimmer de hulp in van de Engelse rockband Radiohead. Dit resulteerde in de track Bloom, die eveneens te horen is in de serie. Hans Zimmer is verder bekend als componist van kaskrakers als Dunkirk, Interstellar en Inception en schreef de soundtrack voor de Netflix-serie The Crown.

Live opnames

Dat Zimmers muziek hand in hand gaat met het werk van Attenborough, blijkt wel uit deze video van BBC Earth. Hierin kijk je mee bij de live opname van de soundtrack voor Blue Planet II.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie