Soundtracks luisteren

Love Life: subtiel melodrama uit Japan

foto: ImagineFilmNL
  1. Klassiekchevron right
  2. Love Life: subtiel melodrama uit Japan

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Love Life

Het Japans/Franse drama Love Life van Kôji Fukada gaat over het leven van een jong gezin - Jiro, Taeko en hun zesjarige zoontje Keita. Een leven dat volledig op zijn kop wordt gezet wanneer de kleine Keita al vroeg in de film onverwachts overlijdt. Al snel na diens dood blijkt dat zowel Jiro als Taeko belangrijke gebeurtenissen uit hun verleden voor elkaar hebben verzwegen en beginnen ze langzaam maar zeker van elkaar weg te drijven. De film is opnieuw een fraai familie/melodrama uit Japan van regisseur Fukada, die in eigen land gezien wordt als de opvolger van grootmeester Yasujirô Ozu (van onder meer klassieker Tokyo Story). Fukada dient de tragedie op met de nodige humor, en heeft in actrice Fumino Kimura als de strijdbare Taeko een ijzersterke en intrigerende hoofdrolspeler. De subtiele en gevoelige muziek is van de Franse geluidstechnicus, componist en acteur Olivier Goinard.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie