Soundtracks luisteren

Till - nog altijd actueel en aangrijpend verhaal uit de jaren '50

foto: MGM Studios
  1. Klassiekchevron right
  2. Till - nog altijd actueel en aangrijpend verhaal uit de jaren '50

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Till

Drama van Chinonye Chukwu (VS, 2022) - volgens cinema.nl een sterke verfilming van het waargebeurde verhaal van de veertienjarige Emmett Till, die in 1955 op gruwelijke wijze wordt gelyncht door een witte menigte. Emmett zou hebben geflirt met een winkelbediende, en dat is voor een Afro-Amerikaanse tiener een doodzonde in het Mississippi van de jaren vijftig. Till draait vooral om de nasleep van de moord, met de jarenlange strijd van moeder Mamie (Danielle Deadwyler) voor gerechtigheid in een racistisch en onrechtvaardig rechtssysteem. Haar strijd wordt knap invoelbaar gemaakt door de voortreffelijke hoofdrol van Deadwyler.
De af en toe ronduit emotionele muziek is van Abel Korzeniowski (1972), meermaals bekroond Pools filmcomponist, opgegroeid in een muzikale familie en opgeleid in Krakau (cello en compositie) onder Penderecki. Na Till schreef hij alweer voor een nieuwe film de muziek, een verfilming van het leven van Emily Brontë.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie