Soundtracks luisteren

To Leslie: tussen countryrock en uitvaartorgel

foto: Momentum Pictures
  1. Klassiekchevron right
  2. To Leslie: tussen countryrock en uitvaartorgel

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

To Leslie

Amerikaans drama (2022) van Michael Morris met o.a. de Britse actrice Andrea Riseborough. Bij een loterij wint alleenstaande moeder Leslie bijna tweehonderdduizend dollar. Het lijkt precies dat kleine wondertje dat ze nodig heeft om haar leven en dat van tienerzoon James een gunstige wending te geven, maar zes jaar later zijn moeder en zoon van elkaar vervreemd en is Leslie een alcoholist geworden die er werkelijk helemaal alleen voor staat. Totdat ze motelmanager Sweeney leert kennen, die haar baantje geeft en de mogelijkheid zichzelf te redden. Het verhaal is geschreven door Ryan Binaco, zelf zoon van een alcoholverslaafde moeder. Andrea Riseborough werd genomineerd voor een Oscar (beste actrice).
De muziek, die voortdurend pendelt tussen droefgeestige countryrock die we maar al te graag associëren met het verarmde Amerikaanse platteland enerzijds, en psychedelische drone-klanken die nog het meest doen denken aan al net zo droefgeestig orgelspel tijdens een slecht bezochte uitvaart, is van Linda Perry. De in 1965 geboren Perry, Amerikaanse van geboorte maar met ouders van Portugese en Braziliaanse afkomst, is rockmuzikant, songwriter en producer. Ze werd vooral bekend als zangeres van de voormalige band 4 Non Blondes. Bepaald geen doorsnee klassieke filmmuziek, maar wel héél treffend bij het sombere verhaal van de film.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie