Soundtracks luisteren

Vrolijke jazzy muziek bij The Duke!

foto: Sony Pictures
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrolijke jazzy muziek bij The Duke!

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Duke (Verenigd Koninkrijk 2020)

Komedie van Roger Michell. Waarom zouden arme ouderen die hun hele leven hard hebben gewerkt belasting moeten betalen om tv te kunnen kijken? Taxichauffeur Kempton Bunton (prima spel van Jim Broadbent) kan dergelijk onrecht niet uitstaan. In 1961 steelt hij een peperduur schilderij uit de National Gallery in Londen, met de bedoeling het losgeld aan een goed doel te schenken. Kan hij de diefstal geheimhouden voor de politie én zijn wantrouwige vrouw (prachtrol van Helen Mirren)? Fijne Britse kitchen sink-komedie, gebaseerd op echte gebeurtenissen, heeft twee uiterst charmante hoofdrolspelers en een hartverwarmende moraal. Laatste speelfilm van vroeg overleden cineast Michell (Notting Hill, Venus). Heerlijke jazzy muziek met een knipoog van George Fenton, die zelfs zonder de film een glimlach op het gelaat weet te toveren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie