Soundtracks luisteren

The Northman: legendarisch oerverhaal van 1000 jaar geleden...

foto: Red Band Trailers
  1. Klassiekchevron right
  2. The Northman: legendarisch oerverhaal van 1000 jaar geleden...

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Northman (Verenigde Staten 2022)

Thriller van Robert Eggers. ‘Wreek vader, red moeder, dood Fjölnir!’ Dat is de simpele opdracht die de jonge Vikingprins Amleth zichzelf geeft wanneer hij als tiener ziet hoe zijn vader vermoord wordt door diens halfbroer Fjölnir. Jaren later krijgt hij eindelijk de kans zijn plannen uit te voeren. Barokke verfilming van beroemd Noors heldenverhaal, dat zich afspeelt in de 10de eeuw en de inspiratie vormde voor onder meer Shakespeare’s Hamlet. Eerste grote publieksfilm van Robert Eggers, die eerder opviel met de (obsessief) goed geresearchte films The Witch en The Lighthouse. The Northman is vaak over de top, maar visueel indrukwekkend en ondanks de ruim twee uur geen seconde te lang. De muziek - tot dusverre is slechts één track gepubliceerd - is van Robin Carolan en Sebastian Gainsborough en maakt nieuwsgierig naar de rest van de soundtrack.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie