Soundtracks luisteren

The Boogeyman: inventieve psycho-horror voor de liefhebber...

foto: 20th Century Studios
  1. Klassiekchevron right
  2. The Boogeyman: inventieve psycho-horror voor de liefhebber...

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Boogeyman

Horrorfilm van Rob Savage, uit de VS en Canada (2023). Nadat een vreemde man hun huis binnendringt, worden de dochters van een psycholoog geplaagd door een schaduwmonster. Hoe langer hun angst ervoor wordt ontkend, hoe groter hij wordt. Deze vrije bewerking van Stephen Kings korte verhaal door de schrijvers van A Quiet Place is de eerste Hollywoodproductie van de jonge, vindingrijke Britse horror-regisseur Rob Savage. In plaats van een uitgelichte set gebruikt die al het mogelijke ‘natuurlijke’ licht dat in een duister huis te vinden is, van een bolvormig nachtlampje tot een oplichtende wasmachinedeur. Inventieve bovennatuurlijke psycho-horror die zich langzaam maar trefzeker ontvouwt. De af en toe bloedstollende muziek is van componist Patrick Jonsson, geboren in Zweden maar wonend en werkend in Londen - hij componeerde de score voor The White Helmets, waarmee hij een Emmy won; en viel opnieuw in de prijzen met zijn score voor Evelyn in 2018. Recenter schreef hij de muziek voor de Netflix-serie Black Earth Rising. En niet alleen als filmcomponist, ook als solo-artiest onderscheidde Jonsson zich met zijn album Suddenly We Looked Like Giants.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie