Soundtracks luisteren

Op televisie: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

foto: Fox Searchlight
  1. Klassiekchevron right
  2. Op televisie: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Komedie met tragische ondertoon van Martin McDonagh (Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2017). Met o.a. Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Caleb Landry Jones en Kerry Condon.

Wat een cast! Niet echt nieuw, deze film, maar nu je 'm op tv kan (terug)zien toch de moeite waard om nog eens naar de muziek te luisteren, gemaakt door Carter Burwell. Moeder van vermoorde en verkrachte tiener kan het niet verkroppen dat er één jaar na dato nog steeds geen dader is opgepakt en besluit de lokale sheriff onder druk te zetten. Three Billboards voelt als een western, maar dan zonder de zwarte en witte hoeden. De moeder is niet alleen goed, de sheriff niet alleen slecht. En dat geldt voor alle, goed uitgetekende personages. Komisch en tragisch tegelijk, met onvergetelijke, messcherpe dialogen van schrijver/regisseur Martin McDonagh, die we nog kennen van een ander komisch misdaaddrama, In Bruges. De muziek van Carter Burwell (hij maakte ook de muziek voor alle films van Joel en Ethan Coen) is ingetogen en wordt afgewisseld met een paar fijne soul- en countrynummers van onder meer Joan Baez.

Op 13 oktober 2022 wordt de film uitgezonden op SBS9 om 22:20 uur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 50

De NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50 was weer een feest! In de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 juni hoorde je op NPO Radio 4 de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks. We sloten traditiegetrouw af met de Filmmuziek Top 50 op vrijdag 24 juni!

🎬 Alles over Filmmuziek

Bekijk de lijst

Dit is de Filmmuziek Top 50 van 2022!

📄Bekijk de lijst

Ster advertentie
Ster advertentie