Soundtracks luisteren

Sfeervolle muziek bij bizar IJslands verhaal Lamb

foto: YouTube Trailer
  1. Klassiekchevron right
  2. Sfeervolle muziek bij bizar IJslands verhaal Lamb

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lamb (IJsland/Polen/Zweden 2021)

Lamb van regisseur Valdimar Jóhannsson is een sprookjesachtig, bovennatuurlijk volksverhaal over María and Ingvar, een getrouwd stel met een kinderwens. Ze wonen op een afgelegen schapenboerderij in een IJslandse bergstreek. Op een dag krijgen ze een bijzonder kindje in de schoot geworpen. Debuterend regisseur Jóhannsson, leerling van de vermaarde Hongaarse regisseur Béla Tarr, laat vanaf het eerste shot met kleine, sferische dissonanten merken dat er iets niet pluis is in dit ogenschijnlijke paradijs. Onderkoelde, onvoorspelbare psychologische thriller met geheel eigen, ijzingwekkende toon, over de verhouding tussen mens en natuur. Winnaar originaliteitsprijs in Cannes. Muziek in een herkenbaar IJslands idioom van Þórarinn (Tóti) Guðnason, wiens eerste filmmuziek dit is. Een lastige uitdaging, want de film is een vreemde combinatie van horror, magie, een verhaal over verdriet, en ook nog eens grappig. Tegelijk was het een buitenkansje om volop te experimenteren. Het resultaat mag er zijn: sprookjesachtige, vervreemdende muziek die perfect past bij de film.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie